Hovězí maso dušené s bramborami na čínský způsob

Ingredience


Brambory 500 g
Cukr krupice 2 kávová lžička
Hovězí maso zadní 1 kg
Kmín mletý 1 kávová lžička
Olej olivový 4 polévková lžíce
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Rajčata 500 g
Sůl 2 kávová lžička
Vegeta 1 kávová lžička
Zázvor mletý 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostičky o hraně přibližně 4 cm. Rajčata oloupeme, brambory oškrábeme, obojí rozkrájíme na čtvrtky.
  2. V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cukr a mícháme. Když se směs zbarví do hněda, přidáme kostky masa. Mícháme, až maso zbělí, pak opatrně přilijeme 1,5 litru vody a přivedeme do varu. Přidáme kmín, zázvor, pepř a polovinu soli, na mírném ohni dusíme pod pokličkou. Když se polovina vody vypaří a maso je téměř měkké, přidáme nakrájená rajčata a brambory. Pokračujeme v dušení a podle potřeby případně přiléváme vodu. Když jsou brambory i maso měkké, dochutíme Vegetou a solí.