Hovězí maso dušené s bramborami na čínský způsob
Ingredience
Brambory |
500 g |
Cukr krupice |
2 kávová lžička |
Hovězí maso zadní |
1 kg |
Kmín mletý |
1 kávová lžička |
Olej olivový |
4 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Rajčata |
500 g |
Sůl |
2 kávová lžička |
Vegeta |
1 kávová lžička |
Zázvor mletý |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostičky o hraně přibližně 4 cm. Rajčata oloupeme, brambory oškrábeme, obojí rozkrájíme na čtvrtky.
- V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cukr a mícháme. Když se směs zbarví do hněda, přidáme kostky masa. Mícháme, až maso zbělí, pak opatrně přilijeme 1,5 litru vody a přivedeme do varu. Přidáme kmín, zázvor, pepř a polovinu soli, na mírném ohni dusíme pod pokličkou. Když se polovina vody vypaří a maso je téměř měkké, přidáme nakrájená rajčata a brambory. Pokračujeme v dušení a podle potřeby případně přiléváme vodu. Když jsou brambory i maso měkké, dochutíme Vegetou a solí.