Toasty s uzeným lososem, slaninou a míchanými vejci

Ingredience


Anglická slanina 3 plátek
Chléb toastový 4 krajíc
Kopr čerstvý 20 g
Losos uzený 100 g
Máslo čerstvé 20 g
Pažitka 20 g
Petržel - nať 20 g
Vejce slepičí 8 ks
Voda pitná 1 polévková lžíce
Zakysaná smetana 20 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nejdříve v míse rozmícháme vejce se solí a pepřem. Vejce potom v hrnci ve vodní lázni na másle mícháme do husta asi 6 minut, až jsou vejce hustá krémová. Hrnec sundáme a vmícháme do něj creme fraiche (kysanou smetanu)s bylinkami (nadrobno nasekaná petržel, nadrobno nakrájená pažitka, na jemno nasekaný kopr) a uchováme je teplá.
  2. Na pánvi usmažíme dozlatova slaninu a necháme ji okapat.
  3. U toastů odkrojíme kůrku a na toast položíme plátek lososa. Potom toast rozkrojíme na 3 široké plátky. Na ně ještě položíme na každý plátek slaniny.
  4. Hotová vajíčka servírujeme teplá na talíři a k nim podáváme připravené toasty s lososem a slaninou.