Toasty s uzeným lososem, slaninou a míchanými vejci
Ingredience
Anglická slanina |
3 plátek |
Chléb toastový |
4 krajíc |
Kopr čerstvý |
20 g |
Losos uzený |
100 g |
Máslo čerstvé |
20 g |
Pažitka |
20 g |
Petržel - nať |
20 g |
Vejce slepičí |
8 ks |
Voda pitná |
1 polévková lžíce |
Zakysaná smetana |
20 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Nejdříve v míse rozmícháme vejce se solí a pepřem. Vejce potom v hrnci ve vodní lázni na másle mícháme do husta asi 6 minut, až jsou vejce hustá krémová. Hrnec sundáme a vmícháme do něj creme fraiche (kysanou smetanu)s bylinkami (nadrobno nasekaná petržel, nadrobno nakrájená pažitka, na jemno nasekaný kopr) a uchováme je teplá.
- Na pánvi usmažíme dozlatova slaninu a necháme ji okapat.
- U toastů odkrojíme kůrku a na toast položíme plátek lososa. Potom toast rozkrojíme na 3 široké plátky. Na ně ještě položíme na každý plátek slaniny.
- Hotová vajíčka servírujeme teplá na talíři a k nim podáváme připravené toasty s lososem a slaninou.