Masové koule z jehněčího masa
Ingredience
Česnek |
4 stroužek |
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Hovězí maso mleté |
100 g |
Hovězí vývar základní |
0.5 l |
Jehněčí maso mleté |
500 g |
Majoránka |
1 kávová lžička |
Mouka pšeničná hladká |
10 g |
Olej olivový |
1 dl |
Omáčka sójová |
1 polévková lžíce |
Pórek |
2 ks |
Solamyl |
1 polévková lžíce |
Sůl |
2 kávová lžička |
Vegeta |
1 kávová lžička |
Žampiony čerstvé |
200 g |
Zázvor mletý |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Pórek omyjeme a nakrájíme na jemno. Česnek oloupeme a prolisujeme. Žampiony opláchneme pod studenou vodou a nakrájíme na kousky. Vlašské ořechy nasekáme na jemno.
- Mletá masa smícháme v míse s polovinou prolisovaného česneku, nakrájeným pórkem a majoránkou, podle chuti osolíme. Z masové směsi vytvoříme větší koule a obalíme je v mouce.
- V pánvi rozehřejeme olej a v něm koule osmahneme do bledšího odstínu.
- V hrnci přivedeme k varu vývar, do něj vložíme předsmažené masové koule. Za stálého míchání přisypeme nakrájené žampiony, přidáme sójovou omáčku, Vegetu, cukr a zázvor. Pak přiléváme Solamyl rozmíchaný v troše vývaru a stále mícháme. Když omáčka začne houstnout, dochutíme ji zbytkem prolisovaného česneku a solí. Necháme ji ještě chvíli prohřát a ihned podáváme. Na talíři masové koule posypeme nasekanými ořechy.