Pálivé vepřové maso s pórkem

Ingredience


Olej olivový 4 polévková lžíce
Olej slunečnicový 2 dl
Omáčka sójová 3 polévková lžíce
Paprika mletá pálivá 2 kávová lžička
Pórek 2 ks
Solamyl 1 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Vegeta 1 kávová lžička
Vepřová kýta 150 g
Voda pitná 1 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nejdříve připravíme čínský pálivý olej: v malé pánvi zahřejeme na přibližně 70 stupňů slunečnicový olej, do něj přidáme pálivou papriku. Promícháme, pánev odstavíme, nakloníme a když paprika klesne, přelijeme zbarvený ochucený olej do sklenice.
  2. Připravíme si také maso a pórek: maso myjeme, osušíme a nakrájíme na malé plátky. V míse metlou ve vodě rozmícháme Solamyl a lžíci sójové omáčky, přidáme pokrájené maso, promícháme a necháme odležet. Pórek opláchneme, necháme okapat a rozkrájíme na silnější kolečka.
  3. V pánvi rozehřejeme polovinu oleje, na něm prudce osmahneme nakrájené naložené plátky masa. Když maso zbělá, přilijeme zbytek oleje a přidáme nakrájený pórek, který ihned posolíme, aby rychleji změkl. Smažíme za stálého míchání, když pórek začne uvadat, přidáme zbylou sójovou omáčku a Vegetu. Směs stále mícháme a smažíme ještě přibližně 2 minuty. Podle chuti přidáme čínský pálivý olej, znovu jednou důkladně promícháme, rozdělíme na servírovací talíře a podáváme.