Houbovec bramborový
Ingredience
Brambory vařené ve slupce |
1 kg |
Houby čerstvé |
0.75 kg |
Máslo čerstvé |
60 g |
Mléko polotučné |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Napůl uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Na másle podusíme na plátky nakrájené houby, osolíme a opepříme.
- Pekáč vymažeme máslem a dno pokryjeme plátky brambor, hub a takto střídavě až do naplnění.
- Horní vrstvu brambor zalijeme rozšlehanými žloutky v mléce.
- Pečeme v troubě dozlatova.