Studený čočkový salát s rajčaty
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Citrony |
0.5 ks |
Čočka jedlá |
4 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Rajčata |
2 ks |
Tamarindová pasta |
1 polévková lžíce |
Tymián sušený |
1 špetka |
Voda pitná |
500 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Čočku nasypeme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme tymián a povaříme přibližně 40 minut do měkka. Poté scedíme, necháme okapat.
- Mezitím připravíme zálivku. Smícháme olivový olej, tamari pastu, nasekanou cibuli, na kousky nakrájená rajčata, rozmačkaný česnek a šťávu vymačkanou z citronu. Zálivkou přelijeme horkou čočku, zakryjeme poklicí, necháme marinovat a vychladnout. Rozdělíme do misek a podáváme.