Studený čočkový salát s rajčaty

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Cibule 1 ks
Citrony 0.5 ks
Čočka jedlá 4 polévková lžíce
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Rajčata 2 ks
Tamarindová pasta 1 polévková lžíce
Tymián sušený 1 špetka
Voda pitná 500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Čočku nasypeme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme tymián a povaříme přibližně 40 minut do měkka. Poté scedíme, necháme okapat.
  2. Mezitím připravíme zálivku. Smícháme olivový olej, tamari pastu, nasekanou cibuli, na kousky nakrájená rajčata, rozmačkaný česnek a šťávu vymačkanou z citronu. Zálivkou přelijeme horkou čočku, zakryjeme poklicí, necháme marinovat a vychladnout. Rozdělíme do misek a podáváme.