Zapečená čočka s uzeným masem
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Cibule |
2 ks |
Čočka jedlá |
500 g |
Hořčice v prášku |
1 kávová lžička |
Med včelí |
2 polévková lžíce |
Moravské uzené maso |
250 g |
Omáčka sójová |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
0.75 l |
Zázvor mletý |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Čočku nasypeme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme bobkový list a sůl, přivedeme k varu a přibližně 30 minut povaříme. Poté bobkový list vyjmeme.
- Mezitím smícháme mletý zázvor, mletou hořčici, sójovou omáčku a nasekanou cibuli. Směs přidáme k hotové čočce. Vmícháme na kousky nakrájené maso, důkladně promícháme a přemístíme do pečicí formy. Zalijeme medem, vložíme do trouby, předehřáté na 180 °C, pečeme 60 minut. Na posledních 15 minut pečení odklopíme.