Čínská zeleninová směs a vepřovým masem
Ingredience
Kmín mletý |
0.5 kávová lžička |
Květák |
1 ks |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
2 polévková lžíce |
Paprika červená |
1 ks |
Paprika zelená |
1 ks |
Solamyl |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vegeta |
1 kávová lžička |
Vepřová kýta |
50 g |
Voda pitná |
1 dl |
Zázvor mletý |
0.5 kávová lžička |
Zelí hlávkové bílé |
1 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Maso myjeme, osušíme, nakrájíme na malé plátky.
- V míse metlou ve vodě rozmícháme Solamyl a lžíci sójové omáčky, přidáme pokrájené maso, promícháme, necháme chvíli odležet.
- Papriky podélně rozřízneme, zbavíme jádřinců, opláchneme a rozkrájíme na kousky.
- Košťál zelí a květáku omyjeme a pokrájíme na plátky. Listy zelí natrháme na kousky.
- V pánvi rozehřejeme olej, na něm prudce osmahneme za stálého míchní nakrájené a naložené plátky masa. Když maso zbělá, přidáme kousky papriky a rozkrájené košťály květáku i zelí. Směs mícháme a smažíme přibližně ještě 5 minut. Na závěr přidáme natrhané kousky zelí, dochutíme kmínem, zázvorem a Vegetou, případně osolíme. Vše důkladně promícháme, rozdělíme na servírovací talíře a podáváme.