Čínská zeleninová směs a vepřovým masem

Ingredience


Kmín mletý 0.5 kávová lžička
Květák 1 ks
Olej olivový 2 polévková lžíce
Omáčka sójová 2 polévková lžíce
Paprika červená 1 ks
Paprika zelená 1 ks
Solamyl 1 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Vegeta 1 kávová lžička
Vepřová kýta 50 g
Voda pitná 1 dl
Zázvor mletý 0.5 kávová lžička
Zelí hlávkové bílé 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso myjeme, osušíme, nakrájíme na malé plátky.
  2. V míse metlou ve vodě rozmícháme Solamyl a lžíci sójové omáčky, přidáme pokrájené maso, promícháme, necháme chvíli odležet.
  3. Papriky podélně rozřízneme, zbavíme jádřinců, opláchneme a rozkrájíme na kousky.
  4. Košťál zelí a květáku omyjeme a pokrájíme na plátky. Listy zelí natrháme na kousky.
  5. V pánvi rozehřejeme olej, na něm prudce osmahneme za stálého míchní nakrájené a naložené plátky masa. Když maso zbělá, přidáme kousky papriky a rozkrájené košťály květáku i zelí. Směs mícháme a smažíme přibližně ještě 5 minut. Na závěr přidáme natrhané kousky zelí, dochutíme kmínem, zázvorem a Vegetou, případně osolíme. Vše důkladně promícháme, rozdělíme na servírovací talíře a podáváme.