Vepřové maso s lilkem po čínsku

Ingredience


Česnek 3 stroužek
Kmín mletý 0.5 kávová lžička
Lilek 2 ks
Olej olivový 6 polévková lžíce
Omáčka sójová 2 polévková lžíce
Solamyl 1 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Vegeta 0.5 kávová lžička
Vejce slepičí 1 ks
Vepřová kýta 200 g
Voda pitná 1 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na malé plátky.
  2. V míse metlou ve vodě rozmícháme Solamyl a vejce, přidáme pokrájené maso, promícháme a necháme chvíli odležet.
  3. Lilek opláchneme, necháme okapat, rozkrájíme na kousky. Česnek olůoupeme a krájíme na plátky.
  4. V pánvi rozehřejeme polovinu oleje, vložíme nakrájený lilek, posolíme ho a smažíme přibližně 10 minut.
  5. V druhé pánvi rozehřejeme zbylou část oleje a na ní prudce osmažíme naložené plátky masa. Když maso zbělá, přendáme k němu osmažený lilek. Za stálého míchání přilijeme sójovou omáčku, přidáme kmín, Vegetu a česnek. Smažíme už jen krátce, aby česnek zůstal polosyrový. Směs podle chuti osolíme, ještě jednou důkladně promícháme, rozdělíme na talíře a podáváme.