Vepřové maso s lilkem po čínsku
Ingredience
Česnek |
3 stroužek |
Kmín mletý |
0.5 kávová lžička |
Lilek |
2 ks |
Olej olivový |
6 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
2 polévková lžíce |
Solamyl |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vegeta |
0.5 kávová lžička |
Vejce slepičí |
1 ks |
Vepřová kýta |
200 g |
Voda pitná |
1 dl |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na malé plátky.
- V míse metlou ve vodě rozmícháme Solamyl a vejce, přidáme pokrájené maso, promícháme a necháme chvíli odležet.
- Lilek opláchneme, necháme okapat, rozkrájíme na kousky. Česnek olůoupeme a krájíme na plátky.
- V pánvi rozehřejeme polovinu oleje, vložíme nakrájený lilek, posolíme ho a smažíme přibližně 10 minut.
- V druhé pánvi rozehřejeme zbylou část oleje a na ní prudce osmažíme naložené plátky masa. Když maso zbělá, přendáme k němu osmažený lilek. Za stálého míchání přilijeme sójovou omáčku, přidáme kmín, Vegetu a česnek. Smažíme už jen krátce, aby česnek zůstal polosyrový. Směs podle chuti osolíme, ještě jednou důkladně promícháme, rozdělíme na talíře a podáváme.