Čínské placky z tykve

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Kmín mletý 2 kávová lžička
Mouka pšeničná hladká 4 polévková lžíce
Olej olivový 2 polévková lžíce
Sůl 3 kávová lžička
Tykev 1 kg
Vejce slepičí 1 ks
Voda pitná 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Česnek oloupeme, prolisujeme, v misce smícháme s trochou vody na kaši.
  2. Tykev oloupeme a nastrouháme nahrubo. Nastrouhanou tykev v míse posolíme, promícháme a necháme alespoň 30 minut odležet. Vodu, kterou prosolená tykev pustí, slijeme a zbytek vody z tykve ještě vymačkáme.
  3. Do mísy k tykvi přidáme vajíčko, kmín a mouku, umícháme husté těsto. V případě potřeby můžeme přisypat mouku.
  4. V pánvi rozehřejeme olej, na něm smažíme placky z tykvového těsta. Placky tvoříme menší a silnější, protože tykvové těsto není tak kompaktní jako bramborové, při obracení by se placky trhaly.
  5. Usmažené placky necháme na savém papírovém ubrousku okapat od přebytečného oleje.
  6. Podáváme potřené česnekovou kaší.