Čínské placky z tykve
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Kmín mletý |
2 kávová lžička |
Mouka pšeničná hladká |
4 polévková lžíce |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Sůl |
3 kávová lžička |
Tykev |
1 kg |
Vejce slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Česnek oloupeme, prolisujeme, v misce smícháme s trochou vody na kaši.
- Tykev oloupeme a nastrouháme nahrubo. Nastrouhanou tykev v míse posolíme, promícháme a necháme alespoň 30 minut odležet. Vodu, kterou prosolená tykev pustí, slijeme a zbytek vody z tykve ještě vymačkáme.
- Do mísy k tykvi přidáme vajíčko, kmín a mouku, umícháme husté těsto. V případě potřeby můžeme přisypat mouku.
- V pánvi rozehřejeme olej, na něm smažíme placky z tykvového těsta. Placky tvoříme menší a silnější, protože tykvové těsto není tak kompaktní jako bramborové, při obracení by se placky trhaly.
- Usmažené placky necháme na savém papírovém ubrousku okapat od přebytečného oleje.
- Podáváme potřené česnekovou kaší.