Chlebové bochánky se šunkou
Ingredience
Máslo čerstvé |
80 g |
Mouka polohrubá |
100 g |
Šalvěj čerstvá |
10 g |
Sůl |
4 g |
Šunka parmská |
100 g |
Sýr Parmezán |
50 g |
Vejce slepičí |
3 ks |
Voda pitná |
230 ml |
-
Doba přípravy: 45 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Máslo a vodu dáme do rendlíku, pozvolna zahříváme, až se máslo rozpustí. Potom přivedeme k varu, přisypeme mouku smíchanou se solí a odstavíme. Vařečkou zpracováváme těsto, dokud se nepřestane přichytávat na stěny rendlíku. Vyklopíme do mísy, necháme vychladnout.
- Do těsta postupně zapracováváme vejce, až bude hladké a lesklé (možná nespotřebujeme všechna vejce). Nakonec zapracujeme nakrájenou parmskou šunku, parmezán a nasekanou šalvěj. Plech na pečení vytřeme máslem, těsto naplníme do cukrářského kornoutu a hladkou trubičkou naneseme na plech kolečka o průměru 4 cm v dostatečné vzdálenosti od sebe, protože se nafouknou. Pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova 25 minut.