Chlebové bochánky se šunkou

Ingredience


Máslo čerstvé 80 g
Mouka polohrubá 100 g
Šalvěj čerstvá 10 g
Sůl 4 g
Šunka parmská 100 g
Sýr Parmezán 50 g
Vejce slepičí 3 ks
Voda pitná 230 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Máslo a vodu dáme do rendlíku, pozvolna zahříváme, až se máslo rozpustí. Potom přivedeme k varu, přisypeme mouku smíchanou se solí a odstavíme. Vařečkou zpracováváme těsto, dokud se nepřestane přichytávat na stěny rendlíku. Vyklopíme do mísy, necháme vychladnout.
  2. Do těsta postupně zapracováváme vejce, až bude hladké a lesklé (možná nespotřebujeme všechna vejce). Nakonec zapracujeme nakrájenou parmskou šunku, parmezán a nasekanou šalvěj. Plech na pečení vytřeme máslem, těsto naplníme do cukrářského kornoutu a hladkou trubičkou naneseme na plech kolečka o průměru 4 cm v dostatečné vzdálenosti od sebe, protože se nafouknou. Pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova 25 minut.