Vepřové maso s houbami po čínsku
Ingredience
Česnek |
4 stroužek |
Houby čerstvé |
150 g |
Kmín mletý |
0.5 kávová lžička |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
3 polévková lžíce |
Pórek |
2 ks |
Solamyl |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vegeta |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
1 ks |
Vepřová kýta |
150 g |
Voda pitná |
1 dl |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Maso myjeme, osušíme a nakrájíme na malé plátky.
- V míse metlou ve vodě rozmícháme Solamyl a vejce, přidáme rozkrájené maso, promícháme a necháme odležet.
- Česnek oloupeme a pokrájíme na plátky. Pórek opláchneme, necháme okapat a krájíme šikmo na delší proužky.
- Houby očistíme a rozkrájíme. V pánvi rozehřejeme polovinu oleje, na něm houby krátce osmahneme.
- V jiné pánvi rozehřejeme druhou polovinu oleje, na něm prudce osmahneme za stálého míchání naložené plátky masa. Když maso zbělá, přidáme předsmažené houby, kmín, sójovou omáčku a nakrájený pórek. Směs posolíme a smažíme za stálého míchání ještě 5 minut. Na závěr přidáme prolisovaný česnek, vše dochutíme Vegetou.