Vepřové maso s houbami po čínsku

Ingredience


Česnek 4 stroužek
Houby čerstvé 150 g
Kmín mletý 0.5 kávová lžička
Olej olivový 3 polévková lžíce
Omáčka sójová 3 polévková lžíce
Pórek 2 ks
Solamyl 1 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Vegeta 1 kávová lžička
Vejce slepičí 1 ks
Vepřová kýta 150 g
Voda pitná 1 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso myjeme, osušíme a nakrájíme na malé plátky.
  2. V míse metlou ve vodě rozmícháme Solamyl a vejce, přidáme rozkrájené maso, promícháme a necháme odležet.
  3. Česnek oloupeme a pokrájíme na plátky. Pórek opláchneme, necháme okapat a krájíme šikmo na delší proužky.
  4. Houby očistíme a rozkrájíme. V pánvi rozehřejeme polovinu oleje, na něm houby krátce osmahneme.
  5. V jiné pánvi rozehřejeme druhou polovinu oleje, na něm prudce osmahneme za stálého míchání naložené plátky masa. Když maso zbělá, přidáme předsmažené houby, kmín, sójovou omáčku a nakrájený pórek. Směs posolíme a smažíme za stálého míchání ještě 5 minut. Na závěr přidáme prolisovaný česnek, vše dochutíme Vegetou.