Jelení guláš s václavkami
Ingredience
Bramborový knedlík |
600 g |
Česnek |
40 g |
Cibule |
500 g |
Jelení maso |
1000 g |
Jíška hotová tmavá |
30 g |
Kmín celý |
10 g |
Máslo čerstvé |
80 g |
Paprika mletá sladká |
20 g |
Pepř černý mletý |
2 g |
Protlak rajčatový |
50 g |
Sádlo škvařené |
80 g |
Slanina vepřová |
100 g |
Sůl |
10 g |
Václavky |
500 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Jelení maso nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno, slaninu bez kůže na nudličky, česnek prolisujeme, václavky očistíme, menší hlavy ponecháme vcelku, větší přepůlíme.
- V hrnci rozehřejeme sádlo, přisypeme slaninu, mírně rozškvaříme, přidáme cibuli, maso, orestujeme, zalijeme rajčatovým protlakem, posypeme mletou paprikou, rozpustíme v tuku, podlijeme vývarem, osolíme, opepříme a dusíme aspoň 1 hodinu.
- Vedle v pánvi na másle podusíme houby s kmínem, přimícháme do guláše, přidáme česnek, zahustíme tmavou jíškou a dodusíme.
- Guláš podáváme s bramborovým knedlíkem.