Jelení guláš s václavkami

Ingredience


Bramborový knedlík 600 g
Česnek 40 g
Cibule 500 g
Jelení maso 1000 g
Jíška hotová tmavá 30 g
Kmín celý 10 g
Máslo čerstvé 80 g
Paprika mletá sladká 20 g
Pepř černý mletý 2 g
Protlak rajčatový 50 g
Sádlo škvařené 80 g
Slanina vepřová 100 g
Sůl 10 g
Václavky 500 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Jelení maso nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno, slaninu bez kůže na nudličky, česnek prolisujeme, václavky očistíme, menší hlavy ponecháme vcelku, větší přepůlíme.
  2. V hrnci rozehřejeme sádlo, přisypeme slaninu, mírně rozškvaříme, přidáme cibuli, maso, orestujeme, zalijeme rajčatovým protlakem, posypeme mletou paprikou, rozpustíme v tuku, podlijeme vývarem, osolíme, opepříme a dusíme aspoň 1 hodinu.
  3. Vedle v pánvi na másle podusíme houby s kmínem, přimícháme do guláše, přidáme česnek, zahustíme tmavou jíškou a dodusíme.
  4. Guláš podáváme s bramborovým knedlíkem.