Křenové lívance se zeleninou

Ingredience


Cibulka jarní 200 g
Droždí 20 g
Kmín drcený 1 špetka
Křen 1 polévková lžíce
Mléko polotučné 200 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 300 g
Olej olivový 50 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do velké mísy nasypeme mouku, přidáme vlažné mléko a droždí. Pořádně promícháme, dáme na teplé místo a necháme hodinu kynout. Poté přidáme vejce, křen, sůl a bazalku. Pořádně promícháme, dokud nevznikne pevné, ale přitom vláčné těsto.
  2. Před grilováním připravíme zeleninovou směs: jarní zeleninu vložíme do mixéru, rozmixujeme, přidáme olej, sůl, pepř, kmín a opět lehce pomixujeme.
  3. Grilovací desku potřeme olejem, aby se lívance nepřipalovaly. Plnou naběračku těsta rozlejeme na gril. Lívanec opečeme z každé strany do zlatova, potřeme je zeleninovou směsí a podáváme.