Křenové lívance se zeleninou
Ingredience
Cibulka jarní |
200 g |
Droždí |
20 g |
Kmín drcený |
1 špetka |
Křen |
1 polévková lžíce |
Mléko polotučné |
200 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
300 g |
Olej olivový |
50 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Do velké mísy nasypeme mouku, přidáme vlažné mléko a droždí. Pořádně promícháme, dáme na teplé místo a necháme hodinu kynout. Poté přidáme vejce, křen, sůl a bazalku. Pořádně promícháme, dokud nevznikne pevné, ale přitom vláčné těsto.
- Před grilováním připravíme zeleninovou směs: jarní zeleninu vložíme do mixéru, rozmixujeme, přidáme olej, sůl, pepř, kmín a opět lehce pomixujeme.
- Grilovací desku potřeme olejem, aby se lívance nepřipalovaly. Plnou naběračku těsta rozlejeme na gril. Lívanec opečeme z každé strany do zlatova, potřeme je zeleninovou směsí a podáváme.