Jelení guláš zapečený s cibulí

Ingredience


Česnek 4 stroužek
Chléb konzumní 300 g
Cibule 1000 g
Jalovec 4 g
Jelení maso 1000 g
Kmín drcený 3 g
Mouka polohrubá 40 g
Paprika mletá sladká 30 g
Pepř černý mletý 3 g
Sádlo škvařené 100 g
Sůl 10 g
Tymián sušený 2 g
Vývar z hovězích kostí 800 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Jelení maso odblaníme, omyjeme, ponecháme vcelku. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme.
  2. V pekáčku rozehřejeme kousek sádla, posypeme mletou paprikou, necháme rozpustit. Maso osolíme, opepříme, vložíme do pekáčku, obložíme cibuli, okořeníme mletým jalovcem, drceným kmínem, tymiánem, podlijeme trochou vývaru, přidáme česnek, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme alespoň hodinu. Podle potřeby maso podléváme vývarem. Maso vyjmeme, nakrájíme na kostky, vypečenou šťávu posypeme polohrubou moukou, promícháme. Vrátíme do pekáčku kostky masa, podle potřeby přilijeme vývar a ještě dvacet minut zapékáme.
  3. Guláš vyndáme, rozdělíme na talíře a podáváme s čerstvým chlebem.