Jelení guláš zapečený s cibulí
Ingredience
Česnek |
4 stroužek |
Chléb konzumní |
300 g |
Cibule |
1000 g |
Jalovec |
4 g |
Jelení maso |
1000 g |
Kmín drcený |
3 g |
Mouka polohrubá |
40 g |
Paprika mletá sladká |
30 g |
Pepř černý mletý |
3 g |
Sádlo škvařené |
100 g |
Sůl |
10 g |
Tymián sušený |
2 g |
Vývar z hovězích kostí |
800 ml |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Jelení maso odblaníme, omyjeme, ponecháme vcelku. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme.
- V pekáčku rozehřejeme kousek sádla, posypeme mletou paprikou, necháme rozpustit. Maso osolíme, opepříme, vložíme do pekáčku, obložíme cibuli, okořeníme mletým jalovcem, drceným kmínem, tymiánem, podlijeme trochou vývaru, přidáme česnek, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme alespoň hodinu. Podle potřeby maso podléváme vývarem. Maso vyjmeme, nakrájíme na kostky, vypečenou šťávu posypeme polohrubou moukou, promícháme. Vrátíme do pekáčku kostky masa, podle potřeby přilijeme vývar a ještě dvacet minut zapékáme.
- Guláš vyndáme, rozdělíme na talíře a podáváme s čerstvým chlebem.