Marinované žampiony s estragonem
Ingredience
Cibule červená |
3 ks |
Estragon |
20 g |
Ocet vinný červený |
40 ml |
Olej olivový |
1 dl |
Olej olivový extra panenský |
30 ml |
Pepř černý mletý |
4 g |
Sůl |
8 g |
Žampiony čerstvé |
600 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- V rendlíku rozpálíme olej, přidáme rozpůlené žampiony a 5 minut je restujeme ze všech stran. Přidáme na kolečka nakrájenopu červenou cibuli a opékáme dalších asi 5 minut, až cibule změkne. Osolíme, opepříme, zalijeme vinným octem, pár minut povaříme. Nakonec odstavíme, zalijeme olivovým olejem, necháme pozvolna vychladnout. Před podáváním posypeme nasekaným estragonem.