Pikantní říční ráčci

Pikantní říční ráčci - obrázek

Ingredience


Česnek 4 stroužek
Chilli paprička 3 ks
Chléb celozrnný žitný 300 g
Olej chilli 1 polévková lžíce
Olej sezamový 1.3 dl
Petržel kudrnka 1.5 polévková lžíce
Rak říční 500 g
Sůl 0.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso říčních ráčků omyjeme, osušíme. Omyjeme a rozpůlíme také malé chilli papričky, zbavíme semínek, drobně posekáme. Očištěný česnek rozsekáme nadrobno. Omyjeme petrželku, lístky odložíme.
  2. V pánvi rozpálíme chilli olej, sezamový olej, přimícháme chilli s česnekem, krátce orestujeme (přibližně 1 minutu), poté přimícháme maso z ráčků a restujeme 1 minutu tak, že pánvi kroužíme a ráčky zlehka promícháváme. Podle chuti osolíme.
  3. Servírujeme je ihned horké, ozdobené lístky petrželky. Podáváme s žitným chlebem.