Pikantní říční ráčci
Ingredience
Česnek |
4 stroužek |
Chilli paprička |
3 ks |
Chléb celozrnný žitný |
300 g |
Olej chilli |
1 polévková lžíce |
Olej sezamový |
1.3 dl |
Petržel kudrnka |
1.5 polévková lžíce |
Rak říční |
500 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 4 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso říčních ráčků omyjeme, osušíme. Omyjeme a rozpůlíme také malé chilli papričky, zbavíme semínek, drobně posekáme. Očištěný česnek rozsekáme nadrobno. Omyjeme petrželku, lístky odložíme.
- V pánvi rozpálíme chilli olej, sezamový olej, přimícháme chilli s česnekem, krátce orestujeme (přibližně 1 minutu), poté přimícháme maso z ráčků a restujeme 1 minutu tak, že pánvi kroužíme a ráčky zlehka promícháváme. Podle chuti osolíme.
- Servírujeme je ihned horké, ozdobené lístky petrželky. Podáváme s žitným chlebem.