Jelení guláš s klobásou
Ingredience
Brambory vařené |
600 g |
Cibule |
300 g |
Jelení maso |
1000 g |
Jíška instantní |
30 g |
Klobása uzená |
150 g |
Kmín drcený |
3 g |
Máslo čerstvé |
100 g |
Paprika červená |
80 g |
Pepř černý mletý |
3 g |
Pórek |
100 g |
Sádlo škvařené |
80 g |
Sůl |
10 g |
Voda pitná |
2 dl |
Žampiony čerstvé |
200 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Odblaněné a očištěné maso nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli nadrobno, pikantní klobásu na kolečka, pórek na tenké plátky, žampiony také na plátky, papriku bez jádřince na tenké proužky.
- V hrnci zpěníme na sádle cibuli, přisypeme kostky masa, osolíme, opepříme, okmínujeme a za občasného podlévání vodou zvolna dusíme do měkka. Na vedlejší plotýnce v pánvi rozehřejeme kousek másla, přisypeme plátky žampionů a kolečka klobásy, osmahneme, přidáme pórek, papriku, orestujeme a přimícháme do guláše. Zahustíme tmavou jíškou, ještě krátce povaříme a odstavíme.
- Guláš rozdělíme na talíře, doplníme vařeným bramborem a podáváme. Guláš chutná nejlépe až druhý den, kdy se rozleží chutě klobásy a žampionů.