Jelení guláš s klobásou

Ingredience


Brambory vařené 600 g
Cibule 300 g
Jelení maso 1000 g
Jíška instantní 30 g
Klobása uzená 150 g
Kmín drcený 3 g
Máslo čerstvé 100 g
Paprika červená 80 g
Pepř černý mletý 3 g
Pórek 100 g
Sádlo škvařené 80 g
Sůl 10 g
Voda pitná 2 dl
Žampiony čerstvé 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Odblaněné a očištěné maso nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli nadrobno, pikantní klobásu na kolečka, pórek na tenké plátky, žampiony také na plátky, papriku bez jádřince na tenké proužky.
  2. V hrnci zpěníme na sádle cibuli, přisypeme kostky masa, osolíme, opepříme, okmínujeme a za občasného podlévání vodou zvolna dusíme do měkka. Na vedlejší plotýnce v pánvi rozehřejeme kousek másla, přisypeme plátky žampionů a kolečka klobásy, osmahneme, přidáme pórek, papriku, orestujeme a přimícháme do guláše. Zahustíme tmavou jíškou, ještě krátce povaříme a odstavíme.
  3. Guláš rozdělíme na talíře, doplníme vařeným bramborem a podáváme. Guláš chutná nejlépe až druhý den, kdy se rozleží chutě klobásy a žampionů.