Bramborová polévka se zelím a rýží
Ingredience
Brambory |
1.5 kg |
Celer bulvový |
80 g |
Česnek |
3 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Mrkev kořen |
150 g |
Rýže loupaná |
100 g |
Šafrán |
1 špetka |
Slanina vepřová |
140 g |
Špagety |
40 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tuřín |
150 g |
Voda pitná |
1.5 l |
Zelí hlávkové bílé |
500 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Brambory a kořenovou zeleninu oloupeme, opláchneme a nakrájíme na kostičky. Česnek pokrájíme na plátky, slaninu a cibuli krájíme na jemno. Zelí zbavíme zvadlých a poškozených listů a rozkrájíme na nudličky. Špagety přelomíme na menší kousky.
- Brambory se zeleninou, rýží, špagetami a slaninou vložíme do vroucí osolené vody a vaříme, až bude vše měkké. Na závěr přidáme šafrán.