Bramborová polévka se zelím a rýží

Ingredience


Brambory 1.5 kg
Celer bulvový 80 g
Česnek 3 stroužek
Cibule 1 ks
Mrkev kořen 150 g
Rýže loupaná 100 g
Šafrán 1 špetka
Slanina vepřová 140 g
Špagety 40 g
Sůl 1 kávová lžička
Tuřín 150 g
Voda pitná 1.5 l
Zelí hlávkové bílé 500 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Brambory a kořenovou zeleninu oloupeme, opláchneme a nakrájíme na kostičky. Česnek pokrájíme na plátky, slaninu a cibuli krájíme na jemno. Zelí zbavíme zvadlých a poškozených listů a rozkrájíme na nudličky. Špagety přelomíme na menší kousky.
  2. Brambory se zeleninou, rýží, špagetami a slaninou vložíme do vroucí osolené vody a vaříme, až bude vše měkké. Na závěr přidáme šafrán.