Lín se zeleninou

Ingredience


Bobkový list 5 g
Celer řapíkatý 150 g
Citrony 1 ks
Lín 2 kg
Mrkev kořen 200 g
Pepř černý celý 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Petržel kořen 150 g
Petržel - nať 30 g
Pórek 100 g
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mrkev a petržel oškrábeme, spolu s umytým pórkem nakrájíme na kolečka, celer oloupeme, pokrájíme na malé kostky. Všechnu zeleninu dáme do hrnce, zalijeme studenou vodou, přidáme bobkový list, celý pepř a na mírném ohni zeleninu vaříme do měkka. Následovně vývar scedíme, vrátíme na sporák a zeleninu zachováme k dalšímu použití.
  2. Rybu spaříme vroucí vodou, dobře očistíme, pod studenou tekoucí vodou důkladně omyjeme, vykostíme a nakrájíme na porce. Připraveného lína vložíme do vývaru a povaříme 15 minut do měkka.
  3. Uvařené porce ryby poklademe na nízkou oválnou mísu, posypeme mletým pepřem, okolo naaranžujeme uvařenou zeleninu. Vše ozdobíme plátky citrónu, nasekanou petrželovou natí a mísu položíme na slavnostní stůl.