Lín se zeleninou
Ingredience
Bobkový list |
5 g |
Celer řapíkatý |
150 g |
Citrony |
1 ks |
Lín |
2 kg |
Mrkev kořen |
200 g |
Pepř černý celý |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Petržel kořen |
150 g |
Petržel - nať |
30 g |
Pórek |
100 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Mrkev a petržel oškrábeme, spolu s umytým pórkem nakrájíme na kolečka, celer oloupeme, pokrájíme na malé kostky. Všechnu zeleninu dáme do hrnce, zalijeme studenou vodou, přidáme bobkový list, celý pepř a na mírném ohni zeleninu vaříme do měkka. Následovně vývar scedíme, vrátíme na sporák a zeleninu zachováme k dalšímu použití.
- Rybu spaříme vroucí vodou, dobře očistíme, pod studenou tekoucí vodou důkladně omyjeme, vykostíme a nakrájíme na porce. Připraveného lína vložíme do vývaru a povaříme 15 minut do měkka.
- Uvařené porce ryby poklademe na nízkou oválnou mísu, posypeme mletým pepřem, okolo naaranžujeme uvařenou zeleninu. Vše ozdobíme plátky citrónu, nasekanou petrželovou natí a mísu položíme na slavnostní stůl.