Daňčí guláš s rajčaty
Ingredience
Česnek |
3 stroužek |
Cibule |
300 g |
Dančí maso |
1000 g |
Kmín drcený |
3 g |
Majoránka |
3 g |
Olej rostlinný |
150 g |
Pepř černý mletý |
3 g |
Petržel kudrnka |
15 g |
Protlak rajčatový |
80 g |
Rajčata |
500 g |
Sůl |
10 g |
Těstoviny vařené (průměr) |
600 g |
Vývar z hovězích kostí |
500 ml |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 80 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Odblaněné daňčí maso omyjeme, nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, rajčata spaříme, oloupeme, vydlabeme semínka a dužinu rozkrájíme na kostičky, petrželku posekáme na jemno.
- V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, osmahneme do zlatova, přidáme kostky masa, orestujeme, osolíme, opepříme, okmínujeme, přilijeme rajčatový protlak, promícháme, podlijeme vývarem z kostí a půl hodiny zvolna dusíme. Přidáme pokrájená rajčata, majoránku, česnek, petrželku a dodusíme. Podle potřeby podléváme vývarem. Rajčata by se měla úplně rozvařit na krém, proto guláš není třeba zahušťovat.
- Podáváme s vařenými těstovinami.