Daňčí guláš s rajčaty

Ingredience


Česnek 3 stroužek
Cibule 300 g
Dančí maso 1000 g
Kmín drcený 3 g
Majoránka 3 g
Olej rostlinný 150 g
Pepř černý mletý 3 g
Petržel kudrnka 15 g
Protlak rajčatový 80 g
Rajčata 500 g
Sůl 10 g
Těstoviny vařené (průměr) 600 g
Vývar z hovězích kostí 500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Odblaněné daňčí maso omyjeme, nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, rajčata spaříme, oloupeme, vydlabeme semínka a dužinu rozkrájíme na kostičky, petrželku posekáme na jemno.
  2. V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, osmahneme do zlatova, přidáme kostky masa, orestujeme, osolíme, opepříme, okmínujeme, přilijeme rajčatový protlak, promícháme, podlijeme vývarem z kostí a půl hodiny zvolna dusíme. Přidáme pokrájená rajčata, majoránku, česnek, petrželku a dodusíme. Podle potřeby podléváme vývarem. Rajčata by se měla úplně rozvařit na krém, proto guláš není třeba zahušťovat.
  3. Podáváme s vařenými těstovinami.