Dušené vepřové kotlety s chřestem a žampiony

Ingredience


Chřest bílý 200 g
Máslo čerstvé 5 g
Olej olivový 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Šunka dušená 10 g
Vejce slepičí 1 ks
Vepřové kotlety 4 ks
Žampiony čerstvé 250 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Žampiony omyjeme a nakrájíme na jemno. Chřest opláchneme, také na jemno pokrájíme.
  2. Vepřové kotlety omyjeme, osušíme, naklepeme, opepříme a osolíme. Na krajích a u kosti je nařízneme, aby se při smažení nekroutily.
  3. V pánvi rozpálíme olej, na něm kotlety nejprve zprudka z obou stran osmahneme.
  4. V jiné pánvi na lžíci másla krátce podusíme nakrájené žampiony a chřest. V další pánvičce na másle umícháme vajíčko, které osolíme a jemně opepříme.
  5. Osmahnuté kotlety i s vypečenou šťávou z pánve přendáme do zapékací mísy, na každou přidáme část podušených žampionů a chřestu a necháme dusit v troubě, předehřáté na 200 stupňů. Měkké kotlety i s žampiony a chřestem přeneseme na servírovací talíře a na ně položíme do kornoutu zabalený plátek šunky, naplněný míchaným vajíčkem.