Dušené vepřové kotlety s chřestem a žampiony
Ingredience
Chřest bílý |
200 g |
Máslo čerstvé |
5 g |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Šunka dušená |
10 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Vepřové kotlety |
4 ks |
Žampiony čerstvé |
250 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Žampiony omyjeme a nakrájíme na jemno. Chřest opláchneme, také na jemno pokrájíme.
- Vepřové kotlety omyjeme, osušíme, naklepeme, opepříme a osolíme. Na krajích a u kosti je nařízneme, aby se při smažení nekroutily.
- V pánvi rozpálíme olej, na něm kotlety nejprve zprudka z obou stran osmahneme.
- V jiné pánvi na lžíci másla krátce podusíme nakrájené žampiony a chřest. V další pánvičce na másle umícháme vajíčko, které osolíme a jemně opepříme.
- Osmahnuté kotlety i s vypečenou šťávou z pánve přendáme do zapékací mísy, na každou přidáme část podušených žampionů a chřestu a necháme dusit v troubě, předehřáté na 200 stupňů. Měkké kotlety i s žampiony a chřestem přeneseme na servírovací talíře a na ně položíme do kornoutu zabalený plátek šunky, naplněný míchaným vajíčkem.