Daňčí guláš s houbovou čalamádou
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
500 g |
Cibule sterilovaná |
100 g |
Dančí maso |
1000 g |
Houby nakládané |
150 g |
Jíška instantní |
30 g |
Koření Zvěřina |
5 g |
Olej slunečnicový |
150 g |
Paprika mletá sladká |
15 g |
Paprika sterilovaná |
100 g |
Pepř černý mletý |
3 g |
Rýže dušená |
600 g |
Sůl |
10 g |
Vývar z hovězích kostí |
800 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Očištěné daňčí maso nakrájíme na menší kousky, oloupanou cibuli nadrobno, česnek prolisujeme, nakládané houbičky smícháme s nakládanými paprikami a nakládanou cibulí.
- V hrnci na rozpáleném oleji usmažíme cibuli dozlatova. Přisypeme kousky masa, osolíme, opepříme, podusíme ve vlastní šťávě, jakmile se šťáva vydusí, posypeme mletou paprikou, orestujeme, podlijeme troškou vývaru a zvolna dusíme 1 hodinu.
- Přidáme česnek, nakládanou zeleninu s houbami, okořeníme zvěřinovým kořením, podle potřeby dolijeme vývar, zahustíme instantní jíškou a dodusíme.
- Guláš podáváme s dušenou rýží.