Daňčí guláš s houbovou čalamádou

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 500 g
Cibule sterilovaná 100 g
Dančí maso 1000 g
Houby nakládané 150 g
Jíška instantní 30 g
Koření Zvěřina 5 g
Olej slunečnicový 150 g
Paprika mletá sladká 15 g
Paprika sterilovaná 100 g
Pepř černý mletý 3 g
Rýže dušená 600 g
Sůl 10 g
Vývar z hovězích kostí 800 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné daňčí maso nakrájíme na menší kousky, oloupanou cibuli nadrobno, česnek prolisujeme, nakládané houbičky smícháme s nakládanými paprikami a nakládanou cibulí.
  2. V hrnci na rozpáleném oleji usmažíme cibuli dozlatova. Přisypeme kousky masa, osolíme, opepříme, podusíme ve vlastní šťávě, jakmile se šťáva vydusí, posypeme mletou paprikou, orestujeme, podlijeme troškou vývaru a zvolna dusíme 1 hodinu.
  3. Přidáme česnek, nakládanou zeleninu s houbami, okořeníme zvěřinovým kořením, podle potřeby dolijeme vývar, zahustíme instantní jíškou a dodusíme.
  4. Guláš podáváme s dušenou rýží.