Zvěřinový guláš na česneku
Ingredience
Česnek |
50 g |
Česnek sušený |
15 g |
Cibule |
300 g |
Hořčice |
40 g |
Jelení maso |
500 g |
Kančí maso |
500 g |
Kmín drcený |
2 g |
Majoránka |
3 g |
Masox |
1 ks |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
40 g |
Olej slunečnicový |
40 ml |
Omáčka sójová |
5 ml |
Paprika mletá sladká |
20 g |
Pepř černý mletý |
3 g |
Podravka |
7 g |
Rohlíky celozrnné |
300 g |
Sádlo škvařené |
100 g |
Sůl |
8 g |
Worcester (worcesterská omáčka) |
5 ml |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Kančí a jelení maso odblaníme, nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme, pokapeme olejem, posypeme mletým česnekem, hladkou moukou, promícháme a necháme chvíli uležet.
- Mezitím oloupeme cibuli, nakrájíme nadrobno, oloupeme čerstvý česnek a prolisujeme.
- V hrnci rozehřejeme sádlo, přidáme maso a zprudka osmažíme ze všech stran, přisypeme cibuli, zmírníme oheň a smažíme, dokud cibule nezačne zlátnout. Posypeme mletou paprikou, přidáme plnotučnou hořčici, podlijeme vroucí vodou, okmínujeme, přihodíme masox, přidáme polovinu česneku a zvolna dusíme asi 1 hodinu.
- Potom vmícháme majoránku, zakápneme sojovou omáčkou, worcesterem, dochutíme Podravkou, zbylým česnekem a dodusíme. Podle potřeby podléváme vroucí vodou.
- Guláš podáváme s celozrnným pečivem.