Zvěřinový guláš na česneku

Ingredience


Česnek 50 g
Česnek sušený 15 g
Cibule 300 g
Hořčice 40 g
Jelení maso 500 g
Kančí maso 500 g
Kmín drcený 2 g
Majoránka 3 g
Masox 1 ks
Mouka pšeničná hladká T 650 40 g
Olej slunečnicový 40 ml
Omáčka sójová 5 ml
Paprika mletá sladká 20 g
Pepř černý mletý 3 g
Podravka 7 g
Rohlíky celozrnné 300 g
Sádlo škvařené 100 g
Sůl 8 g
Worcester (worcesterská omáčka) 5 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kančí a jelení maso odblaníme, nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme, pokapeme olejem, posypeme mletým česnekem, hladkou moukou, promícháme a necháme chvíli uležet.
  2. Mezitím oloupeme cibuli, nakrájíme nadrobno, oloupeme čerstvý česnek a prolisujeme.
  3. V hrnci rozehřejeme sádlo, přidáme maso a zprudka osmažíme ze všech stran, přisypeme cibuli, zmírníme oheň a smažíme, dokud cibule nezačne zlátnout. Posypeme mletou paprikou, přidáme plnotučnou hořčici, podlijeme vroucí vodou, okmínujeme, přihodíme masox, přidáme polovinu česneku a zvolna dusíme asi 1 hodinu.
  4. Potom vmícháme majoránku, zakápneme sojovou omáčkou, worcesterem, dochutíme Podravkou, zbylým česnekem a dodusíme. Podle potřeby podléváme vroucí vodou.
  5. Guláš podáváme s celozrnným pečivem.