Marinované nudličky z roštěnky

Ingredience


Cibule 2 ks
Cukr krupice 1 polévková lžíce
Hovězí roštěnka vys. peč. 800 g
Olej rostlinný 150 ml
Omáčka sójová 40 ml
Paprika zelená 350 g
Pepř černý mletý 0.25 kávová lžička
Solamyl 20 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Víno červené 50 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso očistíme a nakrájíme na tenčí podélné nudličky. Cibuli a očištěné papriky bez semen nakrájíme na nudličky. Marinádu připravíme smícháním vína, sójové omáčky, cukru, soli, pepře a Solamylu.
  2. Nudličky zalijeme marinádou a pod fólií necháme v chladničce alespoň 2 hodiny uležet.
  3. Marinované maso prudce opečeme na rozpáleném oleji. Maso vyjmeme, do výpeku vmícháme cibuli, papriky a zarestujeme. Ke směsi vrátíme maso, prohřejeme a podáváme.