Marinované nudličky z roštěnky
Ingredience
Cibule |
2 ks |
Cukr krupice |
1 polévková lžíce |
Hovězí roštěnka vys. peč. |
800 g |
Olej rostlinný |
150 ml |
Omáčka sójová |
40 ml |
Paprika zelená |
350 g |
Pepř černý mletý |
0.25 kávová lžička |
Solamyl |
20 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Víno červené |
50 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso očistíme a nakrájíme na tenčí podélné nudličky. Cibuli a očištěné papriky bez semen nakrájíme na nudličky. Marinádu připravíme smícháním vína, sójové omáčky, cukru, soli, pepře a Solamylu.
- Nudličky zalijeme marinádou a pod fólií necháme v chladničce alespoň 2 hodiny uležet.
- Marinované maso prudce opečeme na rozpáleném oleji. Maso vyjmeme, do výpeku vmícháme cibuli, papriky a zarestujeme. Ke směsi vrátíme maso, prohřejeme a podáváme.