Vepřová plec s čínským zelím

Ingredience


Cukr krupice 1 polévková lžíce
Ocet kvasný lihový 2 polévková lžíce
Olej rostlinný 130 ml
Omáčka sójová 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 0.25 kávová lžička
Solamyl 20 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Vepřová plec 600 g
Voda pitná 50 ml
Zelí čínské 800 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso očistíme a nakrájíme na kostky. Čínské zelí zbavíme zvadlých a poškozených listů a nakrájíme na kostky.
  2. Na polovině oleje smažíme maso, vmícháme sůl a pepř. Osmažené maso zakapeme sójovou omáčkou a dusíme na mírném plameni. Zvlášť na zbylém oleji smažíme zelí, přidáme ocet a cukr a dusíme, až je zelí téměř měkké.
  3. Měkké maso zahustíme Solamylem, který jsme rozmíchali ve vodě, přidáme udušené zelí, 5 minut dusíme a podáváme.