Vepřová plec s čínským zelím
Ingredience
Cukr krupice |
1 polévková lžíce |
Ocet kvasný lihový |
2 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
130 ml |
Omáčka sójová |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
0.25 kávová lžička |
Solamyl |
20 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vepřová plec |
600 g |
Voda pitná |
50 ml |
Zelí čínské |
800 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso očistíme a nakrájíme na kostky. Čínské zelí zbavíme zvadlých a poškozených listů a nakrájíme na kostky.
- Na polovině oleje smažíme maso, vmícháme sůl a pepř. Osmažené maso zakapeme sójovou omáčkou a dusíme na mírném plameni. Zvlášť na zbylém oleji smažíme zelí, přidáme ocet a cukr a dusíme, až je zelí téměř měkké.
- Měkké maso zahustíme Solamylem, který jsme rozmíchali ve vodě, přidáme udušené zelí, 5 minut dusíme a podáváme.