Dančí guláš s okurkami

Ingredience


Brambory vařené 600 g
Česnek 2 stroužek
Cibule 200 g
Dančí maso 1000 g
Jíška hotová tmavá 30 g
Nové koření celé 3 g
Okurky nakládané 150 g
Paprika červená 100 g
Paprika mletá sladká 20 g
Pepř černý mletý 3 g
Protlak rajčatový 100 g
Sádlo škvařené 80 g
Slanina vepřová 40 g
Sůl 10 g
Vývar z hovězích kostí 1000 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Odblaněné maso nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli nasekáme nadrobno, nakládané okurky nakrjíme na nudličky, slaninu na drobné kostičky, červenou papriku bez jádřince nakrájíme na slabé proužky, česnek prolisujeme.
  2. V hrnci rozpálíme sádlo, přisypeme slaninu, mírně rozškvaříme, přidáme cibuli, osmahneme dorůžova. Na cibulový základ vložíme maso, osmažíme, osolíme, opepříme, jakmile pustí šťávu, podusíme do vysmahnutí na tuk. Přimícháme rajčatový protlak, posypeme mletou paprikou, krátce podusíme, podlijeme vývarem z kostí, přisypeme proužky papriky, česnek, okurky, nové koření a dusíme zvolna téměř doměkka.
  3. Nakonec zahustíme tmavou jíškou, krátce povaříme a odstavíme.
  4. Guláš podáváme s vařeným bramborem.