Koláč s pórkem a vepřovým masem
Ingredience
Džus jablečný |
250 ml |
Houby čerstvé |
150 g |
Linecké (křehké) těsto |
250 g |
Maizena - kukuřičný škrob |
1 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pórek |
2 ks |
Protlak rajčatový |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tymián sušený |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
1 ks |
Vepřová kýta |
450 g |
Vývar drůbeží |
150 ml |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 70 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté maso nakrájíme na kostky a osmažíme v pánvi na rozehřátém oleji. Vyjmeme a dáme stranou.
- Do pánve přidáme očištěný, na kolečka nakrájený pórek a očištěné, nakrájené houby. Okořeníme tymiánem a smažíme 5 minut. Přidáme vývar, maizenu, jablečnou šťávu a rajčatový protlak. za stálého míchání povaříme do zhoustnutí. Do omáčky vložíme osmažené maso, osolíme, opepříme a zvolna povaříme 25 minut.
- Maso a zeleninu přesuneme do zapékací formy, omáčku necháme stranou.
- Těsto rozválíme a překryjeme jím formu. Uprostřed těsta prořízneme otvor, aby unikala pára. Povrch potřeme rozšlehaným vejcem a formu vložíme na 30 minut do chladničky.
- Koláč pečeme ve středně vyhřáté troubě 35-40 minut. Podáváme s omáčkou.