Zelňačka po židovsku

Ingredience


Brambory 500 g
Cibule 3 ks
Hovězí maso zadní 1.5 kg
Husí sádlo 120 g
Kosti hovězí morkové 1 kg
Mouka pšeničná hladká T 650 40 g
Paprika mletá sladká 2 kávová lžička
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 4 l
Zelí kysané 600 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kosti vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou a uvaříme vývar. Potom kosti vybereme.
  2. Brambory oloupeme, nakrájíme na kousky a v hrnci s osolenou vodou uvaříme doměkka. Uvařené scedíme.
  3. Cibuli oloupeme, nakrájíme na kousky a v pánvi na rozpáleném sádle osmažíme dozlatova. K cibuli přidáme na malé kousky nakrájené maso, opečeme, posypeme moukou, zamícháme, přidáme mletou papriku a vše vysypeme do vývaru. Zelí nakrájíme a také ho vložíme do vývaru, který vaříme přibližně 120 minut.
  4. Před dovařením dochutíme soli, pepřem, přidáme uvařené brambory a chvilku povaříme.
  5. Hotovou zelňačku rozdělíme na hluboké talíře a podáváme.