Zelňačka po židovsku
Ingredience
Brambory |
500 g |
Cibule |
3 ks |
Hovězí maso zadní |
1.5 kg |
Husí sádlo |
120 g |
Kosti hovězí morkové |
1 kg |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
40 g |
Paprika mletá sladká |
2 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
4 l |
Zelí kysané |
600 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 120 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Kosti vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou a uvaříme vývar. Potom kosti vybereme.
- Brambory oloupeme, nakrájíme na kousky a v hrnci s osolenou vodou uvaříme doměkka. Uvařené scedíme.
- Cibuli oloupeme, nakrájíme na kousky a v pánvi na rozpáleném sádle osmažíme dozlatova. K cibuli přidáme na malé kousky nakrájené maso, opečeme, posypeme moukou, zamícháme, přidáme mletou papriku a vše vysypeme do vývaru. Zelí nakrájíme a také ho vložíme do vývaru, který vaříme přibližně 120 minut.
- Před dovařením dochutíme soli, pepřem, přidáme uvařené brambory a chvilku povaříme.
- Hotovou zelňačku rozdělíme na hluboké talíře a podáváme.