Svatojakubské mušle s galgánem

Svatojakubské mušle s galgánem - obrázek

Ingredience


Česnek 4 stroužek
Chilli paprička 2 ks
Cibule 6 ks
Galgan 4 polévková lžíce
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Mušle svatojakubské 16 ks
Olej z vlašských ořechů 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Dobře omyjeme a osušíme velké lastury, které použijeme na servírování. Očištěnou jarní cibuli s česnekem drobně pokrájíme. Očistíme a omyjeme oddenek galgánu a pokrájíme jej na drobné kostičky. Chilli papričky omyjeme, rozkrojíme, zbavíme semínek a drobně posekáme.
  2. Svatojakubské mušle poskládáme na plech a grilujeme přibližně 6-7 minut.
  3. V pánvi rozpálíme olej s máslem, na něm zpěníme cibuli s česnekem, přidáme chilli, galgán a vše krátce restujeme.
  4. Zeleninu rozdělíme do připravených nahřátých lastur, na každou položíme grilovanou mušli a servírujeme.