Svatojakubské mušle s galgánem
Ingredience
Česnek |
4 stroužek |
Chilli paprička |
2 ks |
Cibule |
6 ks |
Galgan |
4 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mušle svatojakubské |
16 ks |
Olej z vlašských ořechů |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Dobře omyjeme a osušíme velké lastury, které použijeme na servírování. Očištěnou jarní cibuli s česnekem drobně pokrájíme. Očistíme a omyjeme oddenek galgánu a pokrájíme jej na drobné kostičky. Chilli papričky omyjeme, rozkrojíme, zbavíme semínek a drobně posekáme.
- Svatojakubské mušle poskládáme na plech a grilujeme přibližně 6-7 minut.
- V pánvi rozpálíme olej s máslem, na něm zpěníme cibuli s česnekem, přidáme chilli, galgán a vše krátce restujeme.
- Zeleninu rozdělíme do připravených nahřátých lastur, na každou položíme grilovanou mušli a servírujeme.