Bramborový chremzel - placky
Ingredience
Brambory |
1 kg |
Maces - nekvašený chléb |
1 polévková lžíce |
Olej slunečnicový |
1 dl |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
5 ks |
Voda pitná |
3 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Oloupané brambory nakrájíme na malé kousky, dáme do hrnce, zalijeme teplou vodou, osolíme a uvaříme doměkka. Uvařené brambory scedíme, necháme vychladnout, a prolisujeme na moukou posypaný vál. Brambory osolíme, přidáme macesovou mouku, žloutky, zlehka přimícháme z bílků vyšlehaný tuhý sníh. Všechny suroviny rukou prohněteme a vypracujeme hladké těsto.
- Z těsta krájíme malé díly, ze kterých rozválíme tenké placky. Připravené placky pečeme v pánvi na rozpáleném oleji po obou stranách.