Vepřové kotlety pašerácké
Ingredience
Anglická slanina |
10 g |
Paprika mletá sladká |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Salám uherský |
10 g |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Ementál (Primátor) |
10 g |
Vepřové kotlety |
4 ks |
Víno červené |
0.2 dl |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Tvrdý sýr a slaninu nakrájíme na proužky.
- Vepřové kotlety omyjeme, osušíme a odřízneme z nich tučné části. Ty nakrájíme na kostičky a v pánvi vyškvaříme.
- Kotlety naklepeme, opepříme a osolíme, posypeme sladkou paprikou. Na krajích a u kosti je nařízneme, aby se při smažení nekroutily.
- V pánvi kotlety na vyšvařeném sádle zprudka z obou stran osmahneme dozlatova. Pak zmírníme oheň, přilijeme část vína a dusíme pod pokličkou doměkka. Během dušení podle potřeby přiléváme víno a kotlety několikrát obrátíme, aby měly po obou stranách červenohnědou barvu.
- Měkké kotlety přendáme a rozložíme v zapékací míse, na každou položíme proužek slaniny, ementálu a kolečka uherského salámu. Do mísy přilijeme vypečenou šťávu z pánve a zapékáme v troubě předehřáté na 200 stupňů, až se sýr začne roztékat.