Vepřové kotlety pašerácké

Ingredience


Anglická slanina 10 g
Paprika mletá sladká 1 špetka
Pepř černý mletý 1 špetka
Salám uherský 10 g
Sůl 1 špetka
Sýr Ementál (Primátor) 10 g
Vepřové kotlety 4 ks
Víno červené 0.2 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Tvrdý sýr a slaninu nakrájíme na proužky.
  2. Vepřové kotlety omyjeme, osušíme a odřízneme z nich tučné části. Ty nakrájíme na kostičky a v pánvi vyškvaříme.
  3. Kotlety naklepeme, opepříme a osolíme, posypeme sladkou paprikou. Na krajích a u kosti je nařízneme, aby se při smažení nekroutily.
  4. V pánvi kotlety na vyšvařeném sádle zprudka z obou stran osmahneme dozlatova. Pak zmírníme oheň, přilijeme část vína a dusíme pod pokličkou doměkka. Během dušení podle potřeby přiléváme víno a kotlety několikrát obrátíme, aby měly po obou stranách červenohnědou barvu.
  5. Měkké kotlety přendáme a rozložíme v zapékací míse, na každou položíme proužek slaniny, ementálu a kolečka uherského salámu. Do mísy přilijeme vypečenou šťávu z pánve a zapékáme v troubě předehřáté na 200 stupňů, až se sýr začne roztékat.