Salát z listového špenátu

Ingredience


Citrony 1 ks
Cukr krupice 1 polévková lžíce
Olej olivový extra panenský 6 polévková lžíce
Olivy zelené 150 g
Ořechy vlašské 150 g
Oregano sušené 1 kávová lžička
Paprika žlutá 1 ks
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Špenát listový čerstvý 250 g
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Feta 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Papriku zbavíme jadřinců a nakrájíme na čtvrtky. V pánvi se dvěma lžícemi oleje papriku opečeme tak, aby na povrchu zhnědla.
  2. Dresink: Do hrníčku nebo na hluboký talíř dáme olej, vymačkanou citrónovou šťávu, cukr, pepř, sůl a vše dobře prošleháme. V pánvi rozehřejeme tři lžíce oleje, vsypeme ořechy a opékáme, aby dostali hnědou barvu.
  3. Připravenou papriku nakrájíme na tenké proužky, dáme ji do salátové mísy, přidáme ořechy, umyté a osušené špenátové listy, celé olivy, na kostky nakrájenou fetu, zalijeme připraveným dresinkem a všechny suroviny promícháme.
  4. Hotový salát rozdělíme na talíře, každou porci posypeme oreganem a podáváme.