Salát z listového špenátu
Ingredience
Citrony |
1 ks |
Cukr krupice |
1 polévková lžíce |
Olej olivový extra panenský |
6 polévková lžíce |
Olivy zelené |
150 g |
Ořechy vlašské |
150 g |
Oregano sušené |
1 kávová lžička |
Paprika žlutá |
1 ks |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Špenát listový čerstvý |
250 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Feta |
200 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Papriku zbavíme jadřinců a nakrájíme na čtvrtky. V pánvi se dvěma lžícemi oleje papriku opečeme tak, aby na povrchu zhnědla.
- Dresink: Do hrníčku nebo na hluboký talíř dáme olej, vymačkanou citrónovou šťávu, cukr, pepř, sůl a vše dobře prošleháme. V pánvi rozehřejeme tři lžíce oleje, vsypeme ořechy a opékáme, aby dostali hnědou barvu.
- Připravenou papriku nakrájíme na tenké proužky, dáme ji do salátové mísy, přidáme ořechy, umyté a osušené špenátové listy, celé olivy, na kostky nakrájenou fetu, zalijeme připraveným dresinkem a všechny suroviny promícháme.
- Hotový salát rozdělíme na talíře, každou porci posypeme oreganem a podáváme.