Žabí stehýnka s česnekem
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Máslo čerstvé |
30 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 g |
Olej olivový |
20 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
3 polévková lžíce |
Smetana 16% (pochoutková) |
100 ml |
Strouhanka |
50 g |
Sůl |
1 špetka |
Tymián čerstvý |
1 kávová lžička |
Žabí stehýnka |
20 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Žabí stehýnka opláchneme a necháme okapat. Lehce je osolíme a opepříme, posypeme moukou a zabalíme do strouhanky. Na pánvi rozpálíme olej a na něm opečeme stehýnka dozlatova.
- Na jiné pánvi rozehřejeme máslo, prolisujeme na něj česnek a přidáme smetanu s bylinkami. Povaříme, dokud směs lehce nezhoustne a přidáme stehýnka. Opět lehce povaříme a ihned podáváme.