Žabí stehýnka s česnekem

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Máslo čerstvé 30 g
Mouka pšeničná hladká T 650 50 g
Olej olivový 20 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 3 polévková lžíce
Smetana 16% (pochoutková) 100 ml
Strouhanka 50 g
Sůl 1 špetka
Tymián čerstvý 1 kávová lžička
Žabí stehýnka 20 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Žabí stehýnka opláchneme a necháme okapat. Lehce je osolíme a opepříme, posypeme moukou a zabalíme do strouhanky. Na pánvi rozpálíme olej a na něm opečeme stehýnka dozlatova.
  2. Na jiné pánvi rozehřejeme máslo, prolisujeme na něj česnek a přidáme smetanu s bylinkami. Povaříme, dokud směs lehce nezhoustne a přidáme stehýnka. Opět lehce povaříme a ihned podáváme.