Omáčka z lilku
Ingredience
Česnek |
6 stroužek |
Citrony |
1 ks |
Lilek |
500 g |
Olej olivový extra panenský |
1 dl |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Lilek omyjeme, osušíme rozpůlíme a naskládáme na plech. Česnek oloupeme a přidáme k lilku. Zeleninu dobře pokapeme olejem, vložíme do horké trouby, kde necháme při 200 stupňové teplotě péct přibližně 30 minut.
- Upečené lilky lžící vydlabeme, dáme do misky, přidáme opečený česnek a mixérem rozmixujeme na hladkou kaši. Do kaše podle potřeby přilijeme olej, podle chuti osolíme, opepříme, dochutíme také vymačkanou citrónovou šťávou a ještě chvilku mixujeme.