Pečená kachna se zelím a bramborem

Ingredience


Brambory 1 kg
Cibule 1 ks
Cukr krupice 300 g
Kachna mražená 1 ks
Kmín celý 1 špetka
Mouka pšeničná hladká T 650 50 g
Ocet kvasný lihový 200 ml
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 2 l
Zelí hlávkové bílé 1 kg
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Den před pečením kachnu potřeme solí a kmínem. Kachnu druhý den dáme do pekáče, lehce podlijeme vodou a pečeme 4 hodiny při 140°C.
  2. Během pečení připravíme zelí. Hlávku nakrájíme na proužky. Na kachním sádle (můžeme využít výpeček z kachny) opečeme cibulku nakrájenou nadrobno. K cibulce přidáme zelí, kmín, pepř, sůl a cukr dle vlastní chuti. Podusíme doměkka, zahustíme octem, moukou a dáme stranou.
  3. Brambory uvaříme ve slupce doměkka v osolené vodě. Měkké brambory oloupeme, nakrájíme a přidáme jako přílohu ke kachně a zelí.