Pečená kachna se zelím a bramborem
Ingredience
Brambory |
1 kg |
Cibule |
1 ks |
Cukr krupice |
300 g |
Kachna mražená |
1 ks |
Kmín celý |
1 špetka |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 g |
Ocet kvasný lihový |
200 ml |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
2 l |
Zelí hlávkové bílé |
1 kg |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 240 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Den před pečením kachnu potřeme solí a kmínem. Kachnu druhý den dáme do pekáče, lehce podlijeme vodou a pečeme 4 hodiny při 140°C.
- Během pečení připravíme zelí. Hlávku nakrájíme na proužky. Na kachním sádle (můžeme využít výpeček z kachny) opečeme cibulku nakrájenou nadrobno. K cibulce přidáme zelí, kmín, pepř, sůl a cukr dle vlastní chuti. Podusíme doměkka, zahustíme octem, moukou a dáme stranou.
- Brambory uvaříme ve slupce doměkka v osolené vodě. Měkké brambory oloupeme, nakrájíme a přidáme jako přílohu ke kachně a zelí.