Domácí zvěřinová paštika

Ingredience


Bobkový list 3 ks
Česnek 5 stroužek
Cibule 2 ks
Játra kuřecí 500 g
Kančí maso 200 g
Máslo čerstvé 200 g
Nové koření mleté 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Sádlo syrové 200 g
Slanina vepřová 200 g
Sůl 1 kávová lžička
Víno červené 300 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kuřecí játra nakrájíme na větší kousky. Totéž uděláme s masem z divočáka. Na pánvi rozpálíme sádlo, maso i játra opečeme, do pánve přidáme sůl, pepř, slaninu, nahrubo pokrájenou cibuli a prolisujeme česnek. Vše ještě chvíli smažíme.
  2. Přidáme víno, zakryjeme pokličkou, dvě minutky podusíme. Vše necháme vychladnout, vložíme do mlýnku či mixeru a zpracujeme. Připravíme formu na paštiku, vymažeme ji sádlem a vyplníme hmotou z mlýnku. Necháme přes noc odležet a podáváme.