Domácí zvěřinová paštika
Ingredience
Bobkový list |
3 ks |
Česnek |
5 stroužek |
Cibule |
2 ks |
Játra kuřecí |
500 g |
Kančí maso |
200 g |
Máslo čerstvé |
200 g |
Nové koření mleté |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Sádlo syrové |
200 g |
Slanina vepřová |
200 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Víno červené |
300 ml |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Kuřecí játra nakrájíme na větší kousky. Totéž uděláme s masem z divočáka. Na pánvi rozpálíme sádlo, maso i játra opečeme, do pánve přidáme sůl, pepř, slaninu, nahrubo pokrájenou cibuli a prolisujeme česnek. Vše ještě chvíli smažíme.
- Přidáme víno, zakryjeme pokličkou, dvě minutky podusíme. Vše necháme vychladnout, vložíme do mlýnku či mixeru a zpracujeme. Připravíme formu na paštiku, vymažeme ji sádlem a vyplníme hmotou z mlýnku. Necháme přes noc odležet a podáváme.