Salát z rybích jiker - Taramosalata

Ingredience


Chléb pšeničný (bílý) 5 krajíc
Citrony 1 ks
Kapří jikry 200 g
Olej olivový extra panenský 2 dl
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Voda pitná 3 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Krajíce chleba rozkrájíme na menší kousky, vložíme do kastrůlku a zalijeme vodou, necháme 15 minut namáčet. Poté vymačkáme vodu, rozmixujeme, přidáme jikry, mixujeme dál a za stálého mixování přiléváme olej, mixujeme na hladkou krémovou kaši. Přidáme podle chuti pepř, nakonec dochutíme vymačkanou citrónovou šťávou a ještě chvilku mixujeme.
  2. Hotovou omáčku přeložíme do vhodné kuchyňské nádoby, před podáváním udržujeme v lednici.