Salát z rybích jiker - Taramosalata
Ingredience
Chléb pšeničný (bílý) |
5 krajíc |
Citrony |
1 ks |
Kapří jikry |
200 g |
Olej olivový extra panenský |
2 dl |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Voda pitná |
3 dl |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Krajíce chleba rozkrájíme na menší kousky, vložíme do kastrůlku a zalijeme vodou, necháme 15 minut namáčet. Poté vymačkáme vodu, rozmixujeme, přidáme jikry, mixujeme dál a za stálého mixování přiléváme olej, mixujeme na hladkou krémovou kaši. Přidáme podle chuti pepř, nakonec dochutíme vymačkanou citrónovou šťávou a ještě chvilku mixujeme.
- Hotovou omáčku přeložíme do vhodné kuchyňské nádoby, před podáváním udržujeme v lednici.