Fetou plněná rajčata
Ingredience
Olej olivový extra panenský |
1 dl |
Olivy černé |
100 g |
Oregano sušené |
2 kávová lžička |
Oříšky piniové |
100 g |
Rajčata |
800 g |
Řecký jogurt |
2 dl |
Sýr Feta |
300 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Rajčata omyjeme, odřízneme vršky, lžící vydlabeme vnitřky, které následně nakrájíme na malé kostičky, vložíme do misky. Přidáme drobně pokrájený sýr Feta, nasekané oříšky, rozkrájené olivy, jogurt, za stálého míchání vmícháme olej. Všechny suroviny dobře promísíme.
- Rajčata naplníme připravenou náplní tak, aby měla nahoře kopeček, na který položíme uříznutý vršek z rajčat. Naplněná rajčata vyskládáme na plech, pokapeme olejem, vložíme do nahřáté trouby a pečeme 30 minut.
- Hotová rajčata podle porci rozdělíme na talíře, každou porci posypeme oreganem a podáváme.