Fetou plněná rajčata

Ingredience


Olej olivový extra panenský 1 dl
Olivy černé 100 g
Oregano sušené 2 kávová lžička
Oříšky piniové 100 g
Rajčata 800 g
Řecký jogurt 2 dl
Sýr Feta 300 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rajčata omyjeme, odřízneme vršky, lžící vydlabeme vnitřky, které následně nakrájíme na malé kostičky, vložíme do misky. Přidáme drobně pokrájený sýr Feta, nasekané oříšky, rozkrájené olivy, jogurt, za stálého míchání vmícháme olej. Všechny suroviny dobře promísíme.
  2. Rajčata naplníme připravenou náplní tak, aby měla nahoře kopeček, na který položíme uříznutý vršek z rajčat. Naplněná rajčata vyskládáme na plech, pokapeme olejem, vložíme do nahřáté trouby a pečeme 30 minut.
  3. Hotová rajčata podle porci rozdělíme na talíře, každou porci posypeme oreganem a podáváme.