Okurkový salát se smetanou a jogurtem
Ingredience
Balsamico ocet |
2 kávová lžička |
Česnek |
5 stroužek |
Citrony |
1 ks |
Máta |
10 g |
Okurka salátová |
1 ks |
Olej olivový extra panenský |
1 dl |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Řecký jogurt |
300 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
300 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Salátovou ourku omyjeme, oloupeme a na hrubém struhadle nastrouháme. Do misky vlijeme smetanu, přidáme sůl, zamícháme. Ke smetaně vmícháme jogurt, potom olej a mícháme tak dlouho, aby se spojil olej s jogurtem i smetanou. Vmícháme prolisovaný česnek a připravenou okurku, podle chuti přidáme sůl, pepř, dochutíme vymačkanou citrónovou šťávou, trochou octa, salát zamícháme.
- Hotový salát udržujeme v lednici, před podáváním porce ozdobíme mátou.