Řecký salát s těstovinovou rýži

Ingredience


Cibulka jarní 30 g
Citrony 1 ks
Jogurt bílý 100 g
Kapary 50 g
Mandle 100 g
Olej olivový extra panenský 1 dl
Olivy černé 200 g
Paprika zelená 1 ks
Paprika žlutá 1 ks
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Rajčata 100 g
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Feta 200 g
Těstovinová rýže 400 g
Voda pitná 3 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do vysokého hrnce nalijeme vodu, osolíme, přivedeme k varu. Do vařící vody vsypeme těstoviny, podle návodu na sáčku uvaříme, potom je scedíme, propláchneme studenou vodou, vysypeme je do velké misky, promícháme s olejem a necháme vychladnout.
  2. Papriku zelenou a žlutou nakrájíme na tenké plátky a přidáme k těstovinám. Jarní cibulku, vypeckované olivy a kapary drobně nakrájíme a také vysypeme do misky. Nakonec přidáme na malé kousky nakrájená rajčata a všechny suroviny dobře promícháme. Salát ochutnáme podle vlastní chutě přisypeme sůl, pepř, dochutíme vymačkanou citrónovou šťávou, vmícháme mandle a ještě jednou zamícháme.
  3. Hotový salát rozdělíme podle porce na talíře, na každou porci dáme na kousky nakrájený sýr a jednu lžící řeckého jogurtu a salát podáváme.