Řecký salát s těstovinovou rýži
Ingredience
Cibulka jarní |
30 g |
Citrony |
1 ks |
Jogurt bílý |
100 g |
Kapary |
50 g |
Mandle |
100 g |
Olej olivový extra panenský |
1 dl |
Olivy černé |
200 g |
Paprika zelená |
1 ks |
Paprika žlutá |
1 ks |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Rajčata |
100 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Feta |
200 g |
Těstovinová rýže |
400 g |
Voda pitná |
3 l |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do vysokého hrnce nalijeme vodu, osolíme, přivedeme k varu. Do vařící vody vsypeme těstoviny, podle návodu na sáčku uvaříme, potom je scedíme, propláchneme studenou vodou, vysypeme je do velké misky, promícháme s olejem a necháme vychladnout.
- Papriku zelenou a žlutou nakrájíme na tenké plátky a přidáme k těstovinám. Jarní cibulku, vypeckované olivy a kapary drobně nakrájíme a také vysypeme do misky. Nakonec přidáme na malé kousky nakrájená rajčata a všechny suroviny dobře promícháme. Salát ochutnáme podle vlastní chutě přisypeme sůl, pepř, dochutíme vymačkanou citrónovou šťávou, vmícháme mandle a ještě jednou zamícháme.
- Hotový salát rozdělíme podle porce na talíře, na každou porci dáme na kousky nakrájený sýr a jednu lžící řeckého jogurtu a salát podáváme.