Hong Kong roll

Ingredience


Cibulka jarní 20 g
Džus jablečný 100 ml
Hořčice Dijonská 2 polévková lžíce
Kiwi 1 ks
Majonéza 20 g
Máta 10 g
Mořský vlk 200 g
Olej sezamový 50 ml
Omáčka sójová 20 ml
Ořechy burské pražené 15 g
Rýžový papír 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do mixéru nalijeme džus, sójovou omáčku, hořčici, sezamový olej a kiwi. Vše rozmixujeme na omáčku, slijeme do misky, vložíme do ledničky.
  2. Filety z mořského vlka obalíme ve strouhce, osmažíme na pánvi ze všech stran do zlatova.
  3. Vodu v hrnci přivedeme k varu, postupně do ní ponoříme na deset vteřin všechny listy papíru. Ten poté rozložíme stranou, popořadě na něj rozkládáme mátu, na plátky pokrájenou cibulku a nasekané oříšky. Vše ještě potřeme majonézou, navrch přidáme rybu.
  4. Rolku srolujeme a rozkrájíme na tři kusy, servírujeme spolu s omáčkou, kterou můžeme rolky buď polít nebo popřípadě můžeme v omáčce rolky namáčet.