Hong Kong roll
Ingredience
Cibulka jarní |
20 g |
Džus jablečný |
100 ml |
Hořčice Dijonská |
2 polévková lžíce |
Kiwi |
1 ks |
Majonéza |
20 g |
Máta |
10 g |
Mořský vlk |
200 g |
Olej sezamový |
50 ml |
Omáčka sójová |
20 ml |
Ořechy burské pražené |
15 g |
Rýžový papír |
1 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 3 porce
- Do mixéru nalijeme džus, sójovou omáčku, hořčici, sezamový olej a kiwi. Vše rozmixujeme na omáčku, slijeme do misky, vložíme do ledničky.
- Filety z mořského vlka obalíme ve strouhce, osmažíme na pánvi ze všech stran do zlatova.
- Vodu v hrnci přivedeme k varu, postupně do ní ponoříme na deset vteřin všechny listy papíru. Ten poté rozložíme stranou, popořadě na něj rozkládáme mátu, na plátky pokrájenou cibulku a nasekané oříšky. Vše ještě potřeme majonézou, navrch přidáme rybu.
- Rolku srolujeme a rozkrájíme na tři kusy, servírujeme spolu s omáčkou, kterou můžeme rolky buď polít nebo popřípadě můžeme v omáčce rolky namáčet.