Mufloní guláš s lečem

Ingredience


Česnek 5 stroužek
Chilli paprička 10 g
Chléb konzumní 300 g
Cibule 500 g
Jíška hotová tmavá 30 g
Lečo sterilované 250 g
Masox 1 ks
Mufloní maso 1000 g
Nové koření mleté 2 g
Paprika mletá sladká 60 g
Pepř černý mletý 2 g
Polévka gulášová - instantní 50 g
Sádlo škvařené 100 g
Sůl 5 g
Voda pitná 500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Prorostlejší mufloní maso nebo odřezky odblaníme, očistíme, nakrájíme na menší kousky, oloupanou cibuli nadrobno, česnek prolisujeme, malou chilli papričku posekáme najemno a lečo ze sklenice scedíme.
  2. V hrnci roztavíme sádlo, přisypeme cibuli a osmahneme dozlatova. Přidáme kousky masa, osolíme, orestujeme a podusíme ve vlastní šťávě. Až se tekutina vydusí na tuk, zaprášíme mletou paprikou, podlijeme trochou vody, přihodíme kostku masoxu, přisypeme chilli papričku, mleté nové koření, přidáme lečo a dusíme zvolna téměř doměkka. Nyní přimícháme gulášovou polévku ze sáčku, dolijeme potřebným množstvím vody, ochutíme česnekem, mletým pepřem, zahustíme tmavou jíškou a dodusíme.
  3. Guláš podáváme s čerstvým chlebem.