Mufloní guláš s lečem
Ingredience
Česnek |
5 stroužek |
Chilli paprička |
10 g |
Chléb konzumní |
300 g |
Cibule |
500 g |
Jíška hotová tmavá |
30 g |
Lečo sterilované |
250 g |
Masox |
1 ks |
Mufloní maso |
1000 g |
Nové koření mleté |
2 g |
Paprika mletá sladká |
60 g |
Pepř černý mletý |
2 g |
Polévka gulášová - instantní |
50 g |
Sádlo škvařené |
100 g |
Sůl |
5 g |
Voda pitná |
500 ml |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 120 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Prorostlejší mufloní maso nebo odřezky odblaníme, očistíme, nakrájíme na menší kousky, oloupanou cibuli nadrobno, česnek prolisujeme, malou chilli papričku posekáme najemno a lečo ze sklenice scedíme.
- V hrnci roztavíme sádlo, přisypeme cibuli a osmahneme dozlatova. Přidáme kousky masa, osolíme, orestujeme a podusíme ve vlastní šťávě. Až se tekutina vydusí na tuk, zaprášíme mletou paprikou, podlijeme trochou vody, přihodíme kostku masoxu, přisypeme chilli papričku, mleté nové koření, přidáme lečo a dusíme zvolna téměř doměkka. Nyní přimícháme gulášovou polévku ze sáčku, dolijeme potřebným množstvím vody, ochutíme česnekem, mletým pepřem, zahustíme tmavou jíškou a dodusíme.
- Guláš podáváme s čerstvým chlebem.