Ovoce v hořčici
Ingredience
Cukr krupice |
1500 g |
Hořčice v prášku |
200 g |
Hrušky |
700 g |
Jablka |
700 g |
Meruňky |
600 g |
Ocet vinný |
250 ml |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
1250 ml |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Jablka a hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců a vložíme do hrnce s osolenou vodou. Omyté meruňky vypeckujeme a nakrájíme na kousky.
- V jiném hrnci uvedeme do varu 250ml vody s cukrem a octem. Jablka, hrušky a meruňky v ní odděleně několik minut povaříme. Vyjmeme, necháme okapat a šťávu zachytíme.
- Povařené ovoce urovnáme do čistých sklenic.
- Okapanou šťávu s octovým sirupem zprudka povaříme 10 minut. Hořčici v prášku s trochou povařené tekutiny vymícháme na hladkou pastu a postupně vmícháme zbylou tekutinu. Hořčičným sirupem zalijeme ovoce ve sklenicích, uzavřeme a uchováme na chladném, tmavém místě.