Ovoce v hořčici

Ingredience


Cukr krupice 1500 g
Hořčice v prášku 200 g
Hrušky 700 g
Jablka 700 g
Meruňky 600 g
Ocet vinný 250 ml
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 1250 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Jablka a hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců a vložíme do hrnce s osolenou vodou. Omyté meruňky vypeckujeme a nakrájíme na kousky.
  2. V jiném hrnci uvedeme do varu 250ml vody s cukrem a octem. Jablka, hrušky a meruňky v ní odděleně několik minut povaříme. Vyjmeme, necháme okapat a šťávu zachytíme.
  3. Povařené ovoce urovnáme do čistých sklenic.
  4. Okapanou šťávu s octovým sirupem zprudka povaříme 10 minut. Hořčici v prášku s trochou povařené tekutiny vymícháme na hladkou pastu a postupně vmícháme zbylou tekutinu. Hořčičným sirupem zalijeme ovoce ve sklenicích, uzavřeme a uchováme na chladném, tmavém místě.