Pórkový salát s drůbežím masem

Ingredience


Cibule 1 ks
Drůbeží maso pečené 200 g
Hořčice 1 kávová lžička
Jogurt bílý 200 g
Majonéza 4 polévková lžíce
Mrkev kořen 4 ks
Ocet kvasný lihový 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Pórek 4 ks
Rajčata 4 ks
Sůl 0.5 kávová lžička
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
Žampiony čerstvé 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěný pórek a oloupanou cibuli nakrájíme na tenká kolečka. Pečené maso nakrájíme na nudličky. Očištěnou mrkev najemno nastrouháme, rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na plátky. Očištěné žampiony nakrájíme na tenké plátky.
  2. V misce smícháme žloutky, majonézu, jogurt a hořčici. Osolíme, opepříme a okyselíme podle chuti.
  3. Salát rozdělíme na talíře a podáváme s připravenou zálivkou.
  4. Můžeme doplnit čerstvým pečivem.