Pórkový salát s drůbežím masem
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Drůbeží maso pečené |
200 g |
Hořčice |
1 kávová lžička |
Jogurt bílý |
200 g |
Majonéza |
4 polévková lžíce |
Mrkev kořen |
4 ks |
Ocet kvasný lihový |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pórek |
4 ks |
Rajčata |
4 ks |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
Žampiony čerstvé |
100 g |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěný pórek a oloupanou cibuli nakrájíme na tenká kolečka. Pečené maso nakrájíme na nudličky. Očištěnou mrkev najemno nastrouháme, rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na plátky. Očištěné žampiony nakrájíme na tenké plátky.
- V misce smícháme žloutky, majonézu, jogurt a hořčici. Osolíme, opepříme a okyselíme podle chuti.
- Salát rozdělíme na talíře a podáváme s připravenou zálivkou.
- Můžeme doplnit čerstvým pečivem.