Pečené kuře s jogurtovou zálivkou

Ingredience


Jogurt bílý 200 g
Koření grilovací 1 polévková lžíce
Kuře 1000 g
Sádlo syrové 2 polévková lžíce
Sůl 4 g
Voda pitná 50 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Grilovací koření rozmícháme v jogurtu. Troubu předehřejeme na 250°C. Kuře propláchneme pod tekoucí vodou, naporcujeme, osolené porce vložíme na sádlo do pečicí nádoby. Jednotlivé porce potřeme připravenou jogurtovou směsí a podlijeme trochou vody. Takto připavené kuře pečeme do zlatova, průběžně podléváme vodou, přibližně 10 minut před koncem pečení položíme na každou porci plátek másla, čímž zjemníme chuť vzniklé šťávy. Takto pečené kuře podáváme horké s různými přílohami - různě připravenými zeleninovými saláty, bramborami, s rýží nebo s chlebem.