Mufloní guláš s játry a klobásou

Ingredience


Brambory vařené 600 g
Cibule 500 g
Cibulka jarní 120 g
Feferony sterilované 20 g
Jalovec 5 g
Játra hovězí 200 g
Jíška hotová tmavá 30 g
Klobása uzená 120 g
Mufloní maso 800 g
Nové koření celé 3 g
Olej slunečnicový 30 g
Omáčka sójová 10 ml
Paprika mletá sladká 30 g
Pepř černý celý 3 g
Sádlo škvařené 150 g
Sůl 8 g
Tymián sušený 3 g
Worcester (worcesterská omáčka) 8 ml
Voda pitná 0.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mufloní maso odblaníme, očistíme, omyjeme a nakrájíme na kostky. Do hmoždíře nasypeme jalovec, nové koření, celý pepř, tymián a roztlučeme. Kostky masa pokapeme olejem, posypeme roztlučeným kořením, promícháme, aby se jednotlivé kostky masa kořením obalily a necháme odležet. Mezitím oloupeme cibuli, nakrájíme nadrobno, jarní cibulku posekáme, mufloní játra odblaníme, nemáme-li mufloní, použijeme hovězí a nakrájíme je na kostičky, pikantní klobásu na kolečka, nakládanou feferonku rozkrojíme, seškrábneme semínka a lusk nakrájíme na slabé nudličky.
  2. V hrnci na sádle osmažíme cibuli dozlatova, přisypeme kořeněné maso, osolíme, přidáme feferonku a podusíme ve vlastní šťávě. Když se tekutina vysmahne na tuk, zaprášíme mletou paprikou, rozpustíme v tuku, přidáme klobásu, játra, podlijeme troškou vody a zvolna dusíme téměř doměkka. Podle potřeby podléváme vodou. Zakápneme sojovou omáčkou, worcesterem, přilijeme trochu nálevu z feferonek, zahustíme tmavou jíškou a dodusíme.
  3. Guláš podáváme s vařeným bramborem a posypaný jarní cibulkou.