Mufloní guláš s játry a klobásou
Ingredience
Brambory vařené |
600 g |
Cibule |
500 g |
Cibulka jarní |
120 g |
Feferony sterilované |
20 g |
Jalovec |
5 g |
Játra hovězí |
200 g |
Jíška hotová tmavá |
30 g |
Klobása uzená |
120 g |
Mufloní maso |
800 g |
Nové koření celé |
3 g |
Olej slunečnicový |
30 g |
Omáčka sójová |
10 ml |
Paprika mletá sladká |
30 g |
Pepř černý celý |
3 g |
Sádlo škvařené |
150 g |
Sůl |
8 g |
Tymián sušený |
3 g |
Worcester (worcesterská omáčka) |
8 ml |
Voda pitná |
0.5 l |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 120 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Mufloní maso odblaníme, očistíme, omyjeme a nakrájíme na kostky. Do hmoždíře nasypeme jalovec, nové koření, celý pepř, tymián a roztlučeme. Kostky masa pokapeme olejem, posypeme roztlučeným kořením, promícháme, aby se jednotlivé kostky masa kořením obalily a necháme odležet. Mezitím oloupeme cibuli, nakrájíme nadrobno, jarní cibulku posekáme, mufloní játra odblaníme, nemáme-li mufloní, použijeme hovězí a nakrájíme je na kostičky, pikantní klobásu na kolečka, nakládanou feferonku rozkrojíme, seškrábneme semínka a lusk nakrájíme na slabé nudličky.
- V hrnci na sádle osmažíme cibuli dozlatova, přisypeme kořeněné maso, osolíme, přidáme feferonku a podusíme ve vlastní šťávě. Když se tekutina vysmahne na tuk, zaprášíme mletou paprikou, rozpustíme v tuku, přidáme klobásu, játra, podlijeme troškou vody a zvolna dusíme téměř doměkka. Podle potřeby podléváme vodou. Zakápneme sojovou omáčkou, worcesterem, přilijeme trochu nálevu z feferonek, zahustíme tmavou jíškou a dodusíme.
- Guláš podáváme s vařeným bramborem a posypaný jarní cibulkou.