Balíčky se sardinkámi

Ingredience


Česnek 2 ks
Citrony 1 ks
Fenykl sladký - hlíza 1 kávová lžička
Kečup ostrý 4 polévková lžíce
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Olej olivový extra panenský 2 polévková lžíce
Paprika zelená 1 ks
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Rajčata 200 g
Sardinky v rajčatové omáčce 400 g
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do misky vložíme drobně nakrájená rajčata, na tenké plátky rozkrájenou papriku, tence pokrájený česnek. Přidáme kečup, podle chuti přisypeme sůl, pepř, fenykl, dochutíme vymačkanou citrónovou šťávou, vše dobře promícháme, podle potřeby případně vmícháme olej.
  2. Připravíme si čtyři kusy alobalu. Do středu každého položíme filety sardinek, potřeme je olejem, na ně umístíme plátek másla. Do každého balíčku vložíme připravenou zeleninovou směs, důkladně zabalíme.
  3. Připravené balíčky poklademe na rošt, který vložíme do předehřáté trouby, pečeme přibližně 20 minut.