Balíčky se sardinkámi
Ingredience
Česnek |
2 ks |
Citrony |
1 ks |
Fenykl sladký - hlíza |
1 kávová lžička |
Kečup ostrý |
4 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Olej olivový extra panenský |
2 polévková lžíce |
Paprika zelená |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Rajčata |
200 g |
Sardinky v rajčatové omáčce |
400 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do misky vložíme drobně nakrájená rajčata, na tenké plátky rozkrájenou papriku, tence pokrájený česnek. Přidáme kečup, podle chuti přisypeme sůl, pepř, fenykl, dochutíme vymačkanou citrónovou šťávou, vše dobře promícháme, podle potřeby případně vmícháme olej.
- Připravíme si čtyři kusy alobalu. Do středu každého položíme filety sardinek, potřeme je olejem, na ně umístíme plátek másla. Do každého balíčku vložíme připravenou zeleninovou směs, důkladně zabalíme.
- Připravené balíčky poklademe na rošt, který vložíme do předehřáté trouby, pečeme přibližně 20 minut.