Zvěřinová gulášová polévka

Ingredience


Bobkový list 2 g
Brambory 600 g
Celer - nať 20 g
Česnek 3 stroužek
Cibule 300 g
Jelení maso 300 g
Jíška hotová tmavá 20 g
Kančí maso 300 g
Kmín celý 3 g
Majoránka 3 g
Mrkev kořen 80 g
Paprika mletá pálivá 3 g
Paprika mletá sladká 50 g
Paprika zelená 80 g
Pepř černý mletý 2 g
Petržel - nať 20 g
Podravka 5 g
Sádlo škvařené 80 g
Sůl 8 g
Voda pitná 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Odřezky z jeleního a kančího masa pokrájíme na drobné kostičky, brambory očistíme, nakrájíme na střední kostičky, oloupanou cibuli rozkrájíme nadrobno, zelenou papriku bez jádřince na nudličky, mrkev nastrouháme nahrubo, česnek prolisujeme.
  2. V hrnci rozpustíme sádlo, přisypeme cibuli se zelenou paprikou, osmahneme, posypeme mletou sladkou i pálivou paprikou, necháme rozpustit, přidáme maso, osolíme, opepříme, podlijeme troškou vody a zvolna dusíme. V jiném hrnci přivedeme k varu vodu, vložíme brambory, petrželovou nať, celerovou nať, kmín, povaříme 10 minut. Vyndáme natě, brambory i s vodou přilijeme k masu, okořeníme bobkovým listem, česnekem, majoránkou, přidáme strouhanou mrkev, dochutíme Podravkou, zahustíme tmavou jíškou a dovaříme. Celkový objem polévky by měl být 1800 ml.
  3. Polévku nalijeme do hlubokých talířů a horkou podáváme.