Zvěřinová gulášová polévka
Ingredience
Bobkový list |
2 g |
Brambory |
600 g |
Celer - nať |
20 g |
Česnek |
3 stroužek |
Cibule |
300 g |
Jelení maso |
300 g |
Jíška hotová tmavá |
20 g |
Kančí maso |
300 g |
Kmín celý |
3 g |
Majoránka |
3 g |
Mrkev kořen |
80 g |
Paprika mletá pálivá |
3 g |
Paprika mletá sladká |
50 g |
Paprika zelená |
80 g |
Pepř černý mletý |
2 g |
Petržel - nať |
20 g |
Podravka |
5 g |
Sádlo škvařené |
80 g |
Sůl |
8 g |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Odřezky z jeleního a kančího masa pokrájíme na drobné kostičky, brambory očistíme, nakrájíme na střední kostičky, oloupanou cibuli rozkrájíme nadrobno, zelenou papriku bez jádřince na nudličky, mrkev nastrouháme nahrubo, česnek prolisujeme.
- V hrnci rozpustíme sádlo, přisypeme cibuli se zelenou paprikou, osmahneme, posypeme mletou sladkou i pálivou paprikou, necháme rozpustit, přidáme maso, osolíme, opepříme, podlijeme troškou vody a zvolna dusíme. V jiném hrnci přivedeme k varu vodu, vložíme brambory, petrželovou nať, celerovou nať, kmín, povaříme 10 minut. Vyndáme natě, brambory i s vodou přilijeme k masu, okořeníme bobkovým listem, česnekem, majoránkou, přidáme strouhanou mrkev, dochutíme Podravkou, zahustíme tmavou jíškou a dovaříme. Celkový objem polévky by měl být 1800 ml.
- Polévku nalijeme do hlubokých talířů a horkou podáváme.