Carpaccio s lanýžem

Ingredience


Bazalka 50 g
Hovězí svíčková 500 g
Lanýž 1 ks
Olej lanýžový 2 ml
Olej olivový extra panenský 400 g
Olivy černé 200 g
Rukola 100 g
Sýr Parmezán 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Talíře, na kterých budeme carpaccio podávat, dáme vychladit do lednice. Hovězí svíčkovou očistíme a dokonale odblaníme. Odřízneme oba konce, musí nám zůstat válec, který je všude přibližně stejně široký.
  2. Čerstvou bazalku opereme, osušíme, nasekáme nadrobno a maso v ní obalíme. Okořeněný válec svíčkové zabalíme do potravinářské fólie a dáme do mrazáku ztuhnout. Dáme si pozor, abychom maso nenechali úplně zmrazit, nešlo by nadále zpracovávat.
  3. Mezitím si připravíme ostatní ingredience. Parmigiano-Reggiano nastrouháme škrabkou na tenké hoblinky, čerstvou rukolu rozdělíme na jednotlivé lístky, opereme a osušíme, bílý nebo černý lanýž nakrájíme na tenké plátky.
  4. Správně ztuhlé maso vyndáme z mrazáku a nakrájíme na plátky silné přibližně 1,5 mm, které narovnáme na vychlazené talíře. Na maso položíme plátky lanýže, lístky rukoly, černé olivy s peckou a hoblinky parmezánu. Nakonec přelijeme kvalitním panenským olivovým olejem a několika kapkami oleje lanýžového.